Στην Κρήτη τον χειμώνα πίνουμε πολλά "βραστάρια". Πίνουμε δηλαδή τσάι φτιαγμένο με ποικιλία από Κρητικά βότανα. Τα βραστάρια θεωρούνται σαν γιατρικά για τα κρυολογήματα αλλά και τονωτικά για τον οργανισμό.


Το καλοκαίρι αυτά τα βραστάρια μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν, να προσθέσουμε μέλι και παγάκια και να απολαύσουμε ένα απόλυτα φυσικό και τονωτικό παγωμένο τσάι.

ΥΛΙΚΑ

1,5 λίτρο νερό
2 κουταλάκια μαλοτήρα
2 κουταλάκια δίκταμο
2 κουταλάκια φασκόμηλο
Φλούδες από 1 λεμόνι
Χυμό ενός λεμονιού
5-6 φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο
3 μεγάλες κουταλιές Βιολογικό μέλι Τοπλού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τις φλούδες του λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα βότανα, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού.
Τέλος ρίχνουμε το υπέροχο βιολογικό μέλι Τοπλού, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Σουρώνουμε το τσάι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με πάγο φύλλα δυόσμου και κομμάτια πορτοκάλι, λεμόνι ή λαιμ.



Καλή επιτυχία!


Συνταγή & Εκτέλεση από την Νεκταρία Κοκκινάκη. Μπορείτε να βρείτε μια πλούσια συλλογή συνταγών της στις ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ