Το ούζο είναι το εθνικό ποτό της Ελλάδας. Το πίνουν το καλοκαίρι οι Έλληνες για να συνοδέψουμε το φαγητό με ψάρι ή απλά την παρέα. Απλά βάλε ένα παγάκι και δοκίμασε το!


Σήμερα θα σας φτιάξουμε μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και ούζο.


Υλικά

    500 γραμ. ταλιατέλες μαύρες -με μελάνι σουπιάς

    150 γραμ. μύδια

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1/3 φλ. ούζο Kouzoulo

    2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Ξύσμα Λεμονιού

    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Αλάτι






Εκτέλεση


Βράζετε για 5' τα μύδια. Τις σουρώνετε και κρατάτε το νερό.

Κατόπιν σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο,

μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτετε τα μύδια και μετά από 3' - 4' σβήνετε με το ούζο Kouzoulo.

Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε λίγο από το ζωμό των μυδιών, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για περίπου 5', μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, αλάτι και τον υπόλοιπο ζωμό από τις γαρίδες

Βράζετε τα σπαγγέτι γύρω στα 8' έτσι ώστε να είναι al dente

Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά στην σάλτσα, ραντίζετε με λίγο μαϊντανό και ανακατεύετε.


Καλή Επιτυχία!