Πάβλοβα, το απόλυτο γλυκό με λίγα υλικά είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε στο γιορτινό τραπέζι σας!

Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή.


ΥΛΙΚΑ

350 gr. Βιολογικό Θυμαρίσιο Μέλι Τοπλού

4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γλ κορν φλάουρ

1 κ.σ. άσπρο ξίδι

Λίγο αλάτι

Μερικές σταγόνες υγρή βανίλια

300 gr. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

250 gr. μανταρίνια

ξύσμα από 1 πορτοκαλί

1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier





ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς C. Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανταρίνια με ένα σφηνάκι Grand marnier και το ξύσμα του πορτοκαλιού για να μαριναριστούν.

 Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί μαρέγκα που να γυαλίζει και να κάνει κορυφές.

Πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και ρίχνουμε το ξίδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 

Απλώνουμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο λίγο με κορν φλάουερ. Με θερμοκρασία του φούρνου στους 150ο βαθμούς C ψήνουμε για 45 ΄ λεπτά περίπου.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό, με ανοιχτή την πόρτα, μέχρι να κρυώσει. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με σαντιγί, σκεπάζουμε με τα μανταρίνια και την περιλούζουμε με το μέλι.